Jezikovna šola

Jezikovna šola je šola, kjer lahko posameznik izboljša znanje svojega jezika ali pa se nauči jezika drugih držav. Jezikovnih šol, ki nudijo učenje jezikov, je v Sloveniji kar nekaj: , Didacta, Panteon College, Mint International House in številne druge.

Zgodovina jezikovne šole  sega v leto 1877, ko je Max  zaradi bolezni prepustil poučevanje francoščine mlademu francoskemu asistentu. Ker ta ni znal angleščine, mu je  naročil, naj pomen posamezne besede pojasni s kretnjami. Po vrnitvi v učilnico je  opazil, da je asistent tradicionalno metodo poučevanja nadomestil z metodo vprašanje – odgovor. Razvil je novo, danes imenovano  metodo, ki se je kasneje razvila glede na potrebe posameznih učencev. Centri Jezikovne šole  so po vsem svetu. V Sloveniji jih najdemo v večjih mestnih središčih: v Mariboru, Ljubljani, Kranju, Novem mestu in Celju. Vas zanima katera je zanesljiva in kvalitetna jezikovna šola?

V šoli jezika  vseskozi potekajo tečaji za svetovne jezike, kot so: angleščina, francoščina, italijanščina, nemščina in španščina. Za učenje ostalih jezikov (hrvaščino, arabščino, portugalščino, japonščino …) pa po predhodnem dogovoru poskrbijo za ustreznega učitelja. Učitelji, ki poučujejo, poučujejo svoj materni jezik in se nenehno usposabljajo ter svoje znanje nadgrajujejo na podlagi najnovejših raziskav. Jezikovnega tečaja se lahko udeležimo, individualno, v skupini, preko virtualnega predavanja ali pa gremo in se jezika naučimo v tujini.

Omeniti je treba jezikovne tečaje za otroke, ki potekajo tudi v sklopu poletnih počitnic. Te so posledično poučne, zanimive in izredno aktivne. Otroci čas, ki ga imajo na razpolago, preživijo v naravi, ki je precej oddaljena od mestnega vrveža. Lahko igrajo nogomet, se kopajo ali sprehajajo, lahko se vozijo s kajakom, odidejo na sprehod …, obenem pa se preko konverzacije vseskozi učijo. Aktivno preživete počitnice so namenjene otrokom, starim med 6 in 17 let. Otroci so razdeljeni v majhne skupine glede na njihovo starost in predznanje. Učitelji program izvajajo po skrbno pripravljenem učnem načrtu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *