Ali je krema proti gubam primerna za vsak tip kože?

krema-proti-gubamVsaka odgovorna ženska skrbi, kaj vnaša v in na svoje telo. Marsikatera ima zato morda pomisleke, ali je krema proti gubam primerna za njen tip kože. To vprašanje se poraja še posebej ženskam, ki imajo mešan tip kože, in se ob nakupu kreme ne znajo orientirati. Ob tem je treba pozabiti na mit, da ljudje z mastno kožo nimajo gub oziroma, da jih imajo tisti s suho kožo več. Ta mit izvira iz prepričanja, da je bolj mastna koža dovolj hidrirana. Resnica pa tiči v dejstvu, da imajo ljudje z bolj suho kožo bolj dehidrirano kožo, zato so njihove gube bolj vidne, kot pri ljudeh z bolj mastno kožo. Krema proti gubam Lux Factor je tako primerna in priporočljiva za prav vsak tip kože.

A previdno pri uporabi! Ta naj bo v skladu z navodili, saj lahko v nasprotnem primeru pride do neželenih učinkov – nastanka aken in izpuščajev ali pa tanjšanja kože do te mere, da postanejo krvne žilice bolj vidne. Če niste povsem prepričani, kakšen tip kože imate, se pred nakupom posvetujte s strokovnjakom in preverite, ali sestavine v kremi bazirajo na naravni osnovi ter ali so klinično in dermatološko testirane. Uporaba napačnega izdelka, v najslabšem primeru v kombinaciji z nepravilno uporabo, ki ni v skladu z navodili, namreč lahko privede tako do kratkotrajnih kot tudi do dolgotrajnih neželenih učinkov.

Kvalitetna krema proti gubam s hialuronom pomaga uravnavati hidracijo kože, ob tem pa zapolni globoke in izrazne gube ter zgladi tanke linije na obrazu. Hialuronska kislina za nameček trajno zgladi kožo in ustvari mladostnejši in bolj sijoč videz. Ne glede na tip kože izberite kremo, ki vaše kože ne bo obtežila, ampak jo bo osvežila in jo ščitila pred škodljivimi zunanjimi vplivi. Pomembno je, da izbrana krema postane del vaše dnevne rutine, saj lahko le z redno uporabo dosežete želen in optimalen učinek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *