Angleščina

Hitro naštejmo nekaj svetovnih jezikov. Je angleščina prvi jezik, ki vam pade na pamet? Le zakaj? Morebiti za nekatere nesmiselno vprašanje, glede na to, da vsi vemo, kako zelo pomemben jezik je angleščina, saj se je začnemo učiti že relativno hitro. Včasih šele v srednji šoli, sedaj pa je obvezen predmet tudi osnovnošolcev. Vas zanima učenje angleščine? Obiščite spletni stran Angleščina.org.

Ne glede na to ali se nam jezik dopade ali ne, nam je morebiti všeč kateri drugi, je pomembno, da poznamo vsaj osnove angleščine. Namreč, angleščina je eden od svetovnih jezikov in s pomočjo katerega se lahko sporazumemo po večjem delu sveta. Ne glede na to, ali smo se znašli v Fraciji, pri sosedih Madžarih, na drugem kontinetu ali kje drugje. Pravzaprav skoraj več ne rabimo imeti sreče, da bi se lahko sporazumeli z domačini tujih držav, saj bo zagotovo kateri od njih govorec angleščine.

Na svetu je ogromno jezikov in seveda se vseh ne moremo naučiti zato so izbrani jeziki »svetovni« jeziki in katerih se učimo že zgodaj v otroštvu. Na ta način bomo zagotovo imeli vedno več možnosti se sporazumeti. Niti malo nas ne preseneča, da je angleščina jezik, katerega slišimo v veliko filmih, katerega uporablja veliko politikov, kateri se nam je nekako zasidral v spomin. Nekatere besede ali pa vsaj izpeljanke pa lahko da uporabljamo tudi v vsakdanjem življenju.

Če nam mogoče ni jezik všeč, pa nam bo zagotovo postal, ko ga bomo malce bolje poznali, zato je dobro ne odlašati, v kolikor še ne poznamo vsaj osnov. Hitro se vpišimo v tečaj, poskusimo najti koga, ki nam lahko pomaga pri učenju ali pa se učimo samostojno. Mogoče kako drugače. Odvisno od vaših želja seveda, pomemben je le rezultat in dejstvo, da je angleščina jezik, kateri nas lahko reši iz marsikatere zagate. Včasih doma in tako lahko pomagamo tujcem, drugič v tujini in rešujemo svoje dileme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *