Italijanščina

Juhuuuu, gremo v shopping v Trst! Mogoče letimo iz Trsta drugam in gremo na letališče? Kaj pa, če smo se enostavno odločili za pravo italijansko pizzo? Ali pa le želimo obiskati Italijo. Ups, italijanščina nas ovira? Oziroma nepoznavanje te? Nič za to, se bomo sporazumeli z domačini kako drugače. Z mimiko ali kretnjami. Hmmmm, kaj pa tečaj italijanščine? Menda bo to prava odločitev. Več si lahko preberete na spletni strani www.italijanscina.com.

Italijanščina je jezik katerega govorijo naši sosedje in sodi na vrh med svtovne jezike. Zato je super, če bomo poznali vsaj osnove italijanskega jezika. Mogoče pa se bomo s Francozi ravno pogovarjali v italijanščini. Ali katerimi drugimi narodi. Kakorkoli, italijanščina je lahko prav seksi super zapeljiv jezik. Bodisi nam je všeč ali ne. Ne glede na to, koliko ljudi govori ta jezik, koga bomo ali kdo nas bo z njim očaral, kje se bomo s kom sporazumeli.

Velikokrat Slovenci radi zaidemo k sosedom Italijanom. Radi tudi zapravljamo pri njih, saj so velikokrat določene stvari pri njih ceneje kot pri nas in, če se nahajamo kje na meji, tik ob ali pa blizu, zakaj ne bi izkoristili te priložnosti? Pa ne samo, da bomo mogoče edini, ki bomo imeli ta kos krpice, spoznali bomo lahko drugo državo, domačine, navade in kulturo. Seveda je tudi italijanščina na tem seznamu in se bomo lahko hvalaili s tem, da jo znamo. Ali pa vsaj sporazumevalno, tako da bomo znali odgovoriti na osnovna vprašanja ali pa jih postaviti.

Odločimo se lahko tudi za tečaj italijanščine, pri kateri od jezikovnih šol, privat inštruktorjih, ali pa se učimo sami. Italijanščina ni tako zahteven jezik, kot se nam morebiti zdi sedaj, ko ga ne poznamo. Nam pa lahko velikokrat pride zelo prav. Sploh v kolikor smo tudi v iskanju zaposlitve, saj več tujih jezikov poznamo, večje so možnosti, da nas delodajalec zaposli. Nikoli ne vemo, kdaj nam bo kateri jezik prišel v življenju prav.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *