Klima naprave

klima akcijaV vročih poletnih mesecih, ko naraste temperatura na 30 stopinj in več in ko se nekaj dni zapored ponoči ne shladi pod 20 stopinj, ko pravimo, da imamo vročinski val, takrat najpogosteje poleg sence in hladne pijače pomislimo na na nakup klimatske naprave, ki bi nam ohladila stanovanje in naredila življenje bolj znosnejše. Klimatske naprave uporabljamo v prvi vrsti za hlajenje, lahko pa jih uporabljamo tudi za ogrevanje. Povprečno se cene klime naprav gibljejo v razponu od 800 do 1.000 €.

Novejše klima naprave imajo vgrajen wi-fi vmesnik, ki omogoča upravljanje naprav na daljavo. Če smo npr. kje na poti, si lahko prek aplikacije na telefonu že nekaj ur prej nastavimo ogrevanje ali hlajenje stanovanja.

Klima naprava je običajno nameščena nekje na višini (recimo nad pobojem vrat). Zaradi tega za njeno upravljanje nujno potrebujemo daljinski upravljalnik s katerim vklapljamo/izklapljamo klimo, višamo/nižamo temperaturo zraka, nastavljamo jakost delovanja, način kroženja zraka. ipd.

Pri nakupu klima naprave bodite pozorni na moč klimatska naprave. Le ta mora biti primerna velikosti prostora. Manj zmogljive klima naprave ne bodo namreč mogle ohladiti/ogreti večjih prostorov v stanovanju ali v hiši. Pri nakupu bodite pozorni tudi na energetsko potratnost (oznake A, B, C..). Z nakupom varčne klimatske naprave, ki ima oznako A++ ali A+++, boste zaradi ekonomičnega delovanja prihranili nekaj tudi pri računu za elektriko.

Kako je moč klima naprave odvisna od velikosti prostora? Za prostore velikosti do 20 m2 se priporoča nakup klima naprave moči do 1,5 kW, za prostore do 40 m2 bi naj zadostovala klima naprava, ki ima 2,5 kW moči, za večje prostore in dvorane do 55 m2 pa bi zadostovala moč 3,5 kW.

V kolikor se odločate za nakup klima naprave, vas vabimo, da obiščete spletno stran https://www.energopanel.com/klima/ na kateri boste lahko izbirali med pestro paleto klimatskih naprav Mitsubishi, Bosch, Daikin, Viessmann in Cooper & Hunter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *