Francoščina je mikavna na vse možne načine

francoscinaVeliko ljudi v mladosti ni imelo prave možnosti, da bi se učili določenega tujega jezika. Jezik jim je bil že vnaprej določen in niso imeli nikakršne izbire, ki jo danes šolski sistem ponuja mladim. Francoščina (www.francoscina.com) je bila po večini namenjena samo tistim, ki so izhajali iz bolj premožne družine in so si zato lahko zlahka privoščili učenje tega jezika izven šolskih prostorov. Na srečo pa je danes vse drugače in prav vsi si lahko privoščimo učenje tega izredno lepega ter romantičnega jezika.

Vpliv medijev na učenje francoščine

Vemo, da se določenega jezika učimo s kakšnim oziroma določenim namenom. Na primer, da bomo lažje prišli do službe, da se bomo lahko sporazumevali s prijatelji, ki prihajajo iz tujine ter podobno. Toda, ali lahko mediji vplivajo na izbor jezika, ki se ga bomo učili, torej na izbor francoščine? Vsekakor. Lahko se zgodi, da izjemno radi gledamo francoske filme, poslušamo glasbo, ki je v francoščini, obožujemo francosko kuhinjo ter kraje v Franciji na sploh. Vse to in še več lahko zlahka pripomore, da se navdušimo nad nekim jezikom.

Francoščina je poznan jezik

Francoščina je jezik, ki se govori kar v 29-ih državah, in sicer na petih kontinentih. Toliko torej o njeni razširjenosti ter priljubljenosti. Sklepamo torej lahko, da se z dobrim znanjem francoščine lahko pride res daleč, kajneda?

Strokovnjaki nam za začetek podajo nekaj hitrih ter izjemno dobrodošlih nasvetov

Največ težav bomo morda imeli ravno na začetku učenja tega priljubljenega ter razširjenega romanskega jezika. Strokovnjaki nas namreč opozarjajo, da se bomo morali pri izgovorjavi seznaniti z nosniki. Ko bomo zveneli prehlajeno, takrat bomo vedeli, da smo pri izgovorjavi zagotovo na pravi poti. Pri pisanju pa si bomo morali že na začetku zapomniti, da je francoska beseda vedno daljša, kot pa predvideva njena izgovorjava. Seveda pa je francoščina le eden od bolj priljubljenih romanskih jezikov, kamor na primer spadata še italijanščina ter španščina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *