Krema proti gubam

Ali krema proti gubam, ki jo lahko kupimo v drogeriji, lekarni ali na spletu, zares lahko zmanjša tanke linije in gube. Očitno je, da je odgovor odvisen od mnogih faktorjev. Skoraj vsaka krema proti gubam obljublja, da bo izbrisala gube in nudila preventivno zaščito pred poškodbami, ki jih povzročajo sončni žarki. Ampak ali zares deluje? To je pogosto odvisno od aktivnih sestavin, ki jih krema proti gubam vsebuje, in kako dolgo jo uporabljate.

Krema proti gubam lahko zmanjša pojav gub na vašem obrazu, ampak učinek je odvisen od tega, kako pogosto jo uporabljate, kakšne in koliko aktivnih sestavin vsebuje, in kako globoke so gube, ki jih želite zmanjšati. Vendar krema proti gubam ne bo dovolj, če želite izboljšati izgled svoje kože in ohraniti mladosten videz.

Zaščitite svojo kožo pred soncem. Izpostavljenost UV žarkom pospeši staranje vaše kože, tako da povzroča gube in hrapavo, neenakomerno kožo. Pravzaprav, izpostavljenost soncu je vzrok številka 1 za znake staranja na vaši koži, kamor sodijo tudi pigmentni madeži. Zaščitite svojo kožo in preprečite nadaljnje gube s tem, da omejite čas, ki ga preživite na soncu, in vedno nosite klobuk, ki vas bo zaščitil pred soncem. Uporabljajte tudi sončno zaščito, ko čas preživljate zunaj.

Uporabljajte izdelke, namenjene sončni zaščiti. Marsikatera krema proti gubam vsebuje sestavine za sončno zaščito in se lahko pohvali z zaščitnim faktorjem, ampak žal njihova zaščita ni tako učinkovita. Pogosto ne vsebujejo zaščite širokega spektra, da vas ščitile tako pred UVA in UVB žarki. Obenem anti-aging kreme ne boste nanesli v zadostni količini, da bi vas zares ščitila. Zato naj bo vaša krema proti gubam namenjena pravi negi kože, za sončno zaščito pa izberite ustrezen izdelek, ki bo res zagotovil pravi zaščitni faktor.
Ne kadite, saj kajenje zoži žilice v zunanjih plasteh kože. Hkrati škoduje kolagenu in elastinu – tkivu, ki daje vaši koži moč in elastičnost. Kot posledica se vaša koža začne predčasno posedati in gubati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *