Inox in granitna pomivalna korita

pomivalna-koritaNakup kuhinje je za vsako gospodinjstvo velik projekt. Ne samo zaradi investicije ampak tudi zaradi tega, ker bi se radi počutili dobro v prostoru v katerem preživimo zelo veliko časa in ker bi roko na srce radi da tudi dobro izgleda. Pravi kuharji pa se ne bodo ozirali samo na ceno, dizajn in materiale ampak tudi na razporeditev vseh kuhinjskih elementov saj je optimizacija poti, ki jih opravljamo med kuhanjem zelo pomembna. Pri tem ne mislimo samo na pozicijo hladilnika, štedilnika, pečice, omar za posodo, omarice, kjer bomo imeli začimbe, kuhinjske pripomočke in ostalo, ampak tudi kje bomo imeli delovno površino, kako bo le-ta velika in kje bo kuhinjsko korito. Sestavni del vsake kuhinje so seveda tudi kuhinjska pomivalna korita.

Poleg samega izgleda (okrogel, pravokotni, kvadrat) in uporabljenih materialov (inox, granit), moramo pri nakupu upoštevati velikost in globino korita. Pri velikosti imejmo v mislih predvsem koliko oseb je v gospodinjstvu, koliko krožnikov in posod bomo morali umivati, kako pogosto kuhamo in seveda kar je zelo pomembno – kako veliko kuhinjsko korito si sploh lahko privoščimo glede na dimenzijo kuhinjskega pulta. Pri načrtovanju je potrebno upoštevati tudi neke »naravne zakonitosti« kot je npr. ta, da kuhinjsko korito ne sme biti neposredno ob štedilniku in da je zelo primerno v kolikor je korito čisto na koncu delovnega pulta ob steni, da je ta stena obložena s keramičnimi ploščicami ali kakšno drugo primerno zaščito, kajti v nasprotnem primeru bomo zaradi pomivanja in špricanja vode naokoli kuhinjsko steno v nekaj tednih popolno zaflekali.

Za nakup kuhinjskega korita se največ ljudi odloči ob nakupu kuhinje že v samem pohištvenem salonu. Ker pa tovrstna podjetja običajno niso ravno specializirana za prodajo kuhinjskih korit in armatur, se nekoliko bolj zahtevni kupci odpravijo po nakup kuhinjskega korita v specializirane trgovine. Ena izmed takšnih trgovin je tudi spletna trgovina Wereo.eu (https://www.wereo.eu/) v kateri boste našli pestro ponudbo kuhinjskih korit. Izbirali boste lahko med inox koriti in pomivalnimi koriti iz granita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *