Zelene stene

Umetne zelene stene so idealne za pisarne, domove, trgovine, hotele, bare, kavarne in restavracije. Vse plošče iz katerih so narejene zelene stene je mogoče ponovno uporabiti, reciklirati, popravljati. Ker lahko spreminjamo velikost zelenih sten in ker so enostavne za montažo, se zelene stene izkažejo kot zelo pripravne za fotografske stene, ozadja, razstavne stojnice na sejmih in poslovnih dogodkih. Nekateri jih uporabijo recimo tudi na porokah in vrtnih zabavah. Kvalitetno narejene zelene stene odlično posnemajo naravno rastlinje in resnično dajejo naraven videz.

Koliko stanejo zelene stene?

Poznamo v bistvu dva najbolj pogosta obračunavanja zelenih sten. Nekateri trgovci zaračunavajo zelene stene po kvadratnem metru, drugi pa imajo določeno ceno za posamezen komad zelene plošče. Višina cena je v marsičem odvisna od kvalitete uporabljenega materiala in od vrste umetnih rastlin, ki jih vgradimo v zelene stene. Bogatejše z rastlinjem in bolj kot je rastlinje razkošno, višje so običajno cene.

Stenske plošče z umetnimi rastlinami vam pomagajo ustvariti osupljiv navpični vrt v vašem domu ali v poslovnih prostorih. Zelene stene za razliko od pravih rastlin ne potrebujejo stalnega vzdrževanja (okopavanje, zalivanje, rezanje, gnojenje). Zelene stene so prilagodljive v barvi, teksturi in obliki. Svojo zeleno steno lahko resnično prilagodite svojim željam. Svetujemo vam, da si izberete in konfigurirate zeleno steno, ki bo ustrezala vašim željam in potrebam. Zelene stene imajo običajno UV zaščito, zato se lahko uporabljajo v zaprtih prostorih ali na prostem. Pred nakupom zelene stene se pozanimajte kakšne certifikate ima, kje je bila izdelana, kako dolga je garancija in kako je s samo montažo. V kolikor nimate časa ali znanja za montažo zelene stene boste morali ob nakupu upoštevati tudi strošek montaže. Vsekakor pa so plošče, ki sestavljajo zeleno steno enostavne za montažo, saj jih je možno enostavno pritrditi in obesiti. Režemo jih lahko na poljubne oblike. Zeleni paneli so primerni za vse vrste sten, tako ravne kot za ukrivljene stene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *