Talno gretje za mrzle dni

talno gretjeImate radi udobje? Potem bo talno gretje prava rešitev za vas. Predstavljajte si, da se lahko pozimi po hiši sprehodite kar brez copat. Ko zjutraj zlezete iz tople postelje in se prvič dotaknete tal, vas ne zmrazi. Dopoldne pride na obisk hči z vnučkom. Brez skrbi ga odloži na tla. Tam se lahko uči plazenja brez bojazni, da se bo prehladil na mrzlih tleh. Vaš maček vam je končno odstopil prostor na kavču in zadovoljno prede pred njim. Iz omare vam je izvlekel volnen pulover in sedaj spi na njem. Ne zaradi toplote, tla so se mu zdela le malo pretrda. Če želite topla tla v vaših bivalnih prostorih, potem investirajte v talno gretje. Več informacij o talnem gretju dobite tukaj https://www.termoshop.si/talno-gretje.

Ni treba da so to le sanje. Za udoben dom poskrbite za montažo talnega gretja. Največkrat se ga načrtuje in izvede v novogradnjah, lahko pa modernizirate tudi starejšo hišo. Do toplih tal lahko pridete na dva načina. Lahko vam vodo segreva toplotna črpalka, poznamo pa tudi električno talno gretje. Z ogrevanjem hiše s toplotno črpalko lahko tudi precej prihranite pri ogrevalnih stroških.

Poleg talnega gretja lahko na toplotno črpalko priklopite tudi ogrevanje sanitarne vode in tako ubijete dve muhi na en mah. Ker bodo vaš dom grele cevi v tleh pod vami, radiatorji po stenah ne bodo več potrebni. S tem boste prihranili nekaj prostora. Temperatura bo povsod enakomerna, če boste tako želeli. Z načrtovanjem vnaprej in višjim denarnim vložkom je možna tudi različna temperatura v različnih prostorih. Imate raje hladneje v spalnici in kakšno stopinjo več v dnevnih prostorih? Tudi talno gretje se lahko prilagaja vašim željam in potrebam.

Ena pomembnejših razlik med talnim gretjem in klasičnimi oblikami gretja je, da se nahaja pod vami. Če boste kdaj začutili potrebo po pritrjevanju pohištva z vrtanjem v tla, raje dvakrat premislite. Ob normalni uporabi ni verjetno, da bi kdaj uspeli poškodovati cevi z vodo. Dobro so zavarovane tudi pred najbolj navdušenim poskakovanjem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *