Razišči svet z rafting izletom!

soca-raftingRafting lahko predstavlja plovbo po mirni reki, z občudovanjem narave in transportom piknik potrebščin do najljubše skrite plaže ob reki. Rafting je lahko tudi zabavna adrenalinska izkušnja, če se odločimo za plovbo po divji reki. Ali ste že pomislili na to, da lahko rafting (več na https://www.maya.si/rafting/) predstavlja način raziskovanja sveta? Preprosto je. Najprej izberete destinacijo, kjer ponujajo vodna doživetja. Seveda boste izbrali rafting. Ko boste že ravno tam, se boste še malo razgledali po okolici, spoznali kulturo in avtentičnost destinacije, morda razvajali brbončice z lokalno kulinariko. Najpomembneje pa je, da boste deležni najlepših ogledov ravno med rafting izletom. Tudi če boste malo preizkušali svoje veslaške sposobnosti, bo vaše oko sigurno ujelo vse lepote, ki vas obdajajo in tako rafting avanturo uvrstilo v vaše najlepše potovalne spomine.

Priljubljenost Nepala kot turistične destinacije v zadnjih leti narašča. Zaradi bližine Himalaje je znan predvsem kot pohodniška in alpinistična destinacija. Neokrnjena narava pa je razlog, da so nepozabni tudi rafting izleti. Reka Sun Kosi se vije skozi soteske in kanjone, kjer navdušuje bogato rastlinje, pot pa vodi kar do tropske džungle. Sliši se kot odlična kombinacija za rafting izziv.

soca-rafting-mayaKanada je čudovita dežela, ki turiste privablja z osupljivo naravo. Nedvomno je rafting izlet idealna izbira za raziskovanje te prelepe pokrajine. Ena izmed možnosti za rafting se ponuja ob jezeru Magpie. Po reki Magpie lahko premagujete brzice vse do mogočnih slapov Magpie Falls. Če ste bolj pustolovskega duha, lahko prenočite pod zvezdami in rafting izkušnjo naredite še bolj pravljično; na tem območju se namreč pojavlja tudi severni sij.

Po raziskovanju gorskega sveta, na pustolovščino vabi še amazonski pragozd. Rafting po reki Upano v Ekvadorju vam bo pospešil srčni utrip ob premagovanju brzic skozi ozke kanjone. Še posebej navdušujejo korita Namangosa, s številnimi slapovi ob poti. Morda se pod katerim ustavite in za trenutek uživate v milini narave, preden se podate v nadaljevanje rafting avanture.

Rafting omogoča uživanje v naravi; bodisi v gorskem svetu, džungli ali kanjoni. Zato je dobra odločitev za vsakogar, ki si želi nove avanture. Sigurno hitro najde destinacijo zase.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *