Kamp Straško, Pag

kamp straško pagV kolikor ste se odločili, da boste poletne počitnice ali pa prvomajski oddih preživeli na enem izmed hrvaških otokov se vam splača premisliti, da bi dopust preživeli na najdaljšem hrvaškem otoku. Pag, ki je sicer poznan po divjih zabavah, ponuja seveda veliko možnosti za raznoliko preživljanje dopusta. Na Pagu se nahaja eden največjih kampov na hrvaškem, kamp Straško. Gre za kamp, ki je zelo priljubljen med Slovenci.

Kamp Straško se nahaja ob daljši prodnati plaži. Za razliko od mnogih lokacij na  Pagu, ki so v vročih poletnih mesecih izpostavljene soncu, boste lahko v kampu Straško uživali v senci hrastovih dreves. Poleg kampiranja omogoča kamp Straško tudi najem mobilnih hišic ali pa preživljanje dopusta v glamping šotoru. Kamp Straško ni bil zaman izbran za najboljši avtokamp v Dalmaciji. Poleg spremljajoče infrastrukture, urejene sanitarije, trgovine in restavracije, je vsem gostom kampa namenjen tudi velik bazen. Za premuim parcelo tik ob morju bo v najvišji sezoni potrebno odšteti nekaj več kot 40 €. Letni pavšal za najem parcele ob morju pa znaša 4.500 €.

Najbližje mesto kampu Straško je Novalja, ki ima 3.600 prebivalcev. Do znamenite plaže Zrče je samo 5 minut vožnje z avtomobilov, v kolikor bi se tja odpravili peš, pa boste morali prehoditi 3,3 km. Do upravnega središča otoka, mesta Pag je 25 km oziroma pol ure vožnje. Koliko časa pa za pot do kampa Straško na otoku Pag potrebujemo Slovenci? Iz Ljubljane boste potrebovali 4h 15 min za 240 km. Do Paga lahko pridete po 2 poteh in sicer preko mostu na južnem delu otoku, kar pa precej podaljša pot ali pa s trajektom na katerega se lahko vkrcate v mestecu Prizna. Cena trajekta na osebo je dobra 2 €, za avto pa je potrebno odšteti še približno 13 €. Trajekt je vsekakor najboljša opcija če se odpravljate na severni del otoka Pag, kot npr. v Šimune, Novaljo ali Kamp Straško.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *